tips om huis te kopen
Tien tips om een woning te kopen of te bouwen Ik ga bouwen.
Vermijd dure verzekeringen. Zodra u de bank hebt gekozen waar u een lening wilt afsluiten, moet u erop letten dat die u niet verplicht dure, aan de lening gekoppelde verzekeringen af te sluiten, zoals een brandverzekering of een schuldsaldoverzekering. U riskeert dan de voordelen van een lage rentevoet te verliezen door veel te hoge premies te betalen. Ga dus niet blindelings in op het voorstel van de bank om de verzekeringen bij een bevriende verzekeringsmaatschappij te plaatsen. Bel rond bij een aantal verzekeraars en laat hen een voorstel doen. Kies de juiste looptijd voor uw lening.
kopen
Tien tips om een woning te kopen of te bouwen Ik ga bouwen.
Het lelijke huis kunt u zelf relatief eenvoudig aantrekkelijk maken, maar dat geldt niet voor de straat. De kunst van het vastgoed kopen is kunnen inschatten welke locaties in de toekomst top zijn. Want op zulke locaties is er zicht op een mooie meerwaarde. Ga op zoek naar slapende bouwgrond. Bouwgrond heet schaars te zijn in België. Veel aspirant-bouwers geven het na lang vruchteloos zoeken dan ook op, en kiezen toch voor een bestaande woning. Nochtans is de voorraad bouwgrond nog lang niet uitgeput. Alleen staat er niet op elke perceel een te koop-bordje. Veel particuliere grondeigenaars zijn niet gehaast om te verkopen.
10 tips voor het kopen van een huis Woonfonds, uw hypotheekaanbieder.
Niet alleen het kopen zelf kost geld, maar er komen ook extra kosten bij kijken, zoals notaris en taxatiekosten, overdrachtsbelasting en een eventueel bouwkundige keuring. Pas na vijf jaar verdient u deze kosten terug. Onderzoek hoeveel u kunt lenen. Voordat u op huizenjacht gaat, is het belangrijk dat u weet hoeveel u kunt lenen en hoeveel eigen geld u wilt inbrengen. Niets is immers vervelender dan ontdekken dat u uw droomhuis niet kunt kopen, omdat het buiten uw prijsklasse ligt. Vraag advies bij een erkend hypotheekadviseur of bereken online hoeveel geld u bij Woonfonds kunt lenen. Als u voor het eerst een huis koopt, komt u mogelijk in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie NHG, lees hier meer over op nhg.nl. Ga voor een huis dat u écht kunt betalen. Als u een huis koopt, krijgt u naast de hypotheekrente en aflossing ook met andere maandelijkse kosten te maken, zoals diverse verzekeringen. Zorg daarom dat u nu al weet wat u maandelijkse vasten lasten zijn en maak een overzicht van eventuele schulden die u nog moet afbetalen.
Huis kopen: 10 tips om de financiële kater te vermijden.
Er is een e-mail verzonden naar met een link om uw account te bevestigen. Om een account op Immovlan te gebruiken, moet onze politiek ter bescherming van de privacy geaccepteerd worden. Huis kopen: 10 tips om de financiële kater te vermijden. Huis kopen: 10 tips om de financiële kater te vermijden.
Huis kopen? 10 dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat kijken.
Gesprek: Start woondroom. WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK EEN HUIS KOOP. AAN DE SLAG MET DE WOONWENSENLIJST. TIJDELIJK, OF VOOR EEUWIG EN ALTIJD. Gesprek: Alles op een rijtje. DOE EEN BOD. PREMIES EN SUBSIDIES. Gesprek: Stressloos kopen. Hypothecaire lening afsluiten. WE HOUDEN HET GEMAKKELIJK. DE LAAGSTE RENTEVOET. GRAAF WAT DIEPER. ALLES OVER AFLOSSING. VAST VS VARIABEL. BEREKEN JE FINANCIEEL PLAN. WAT NA DE KOOP. Gesprek: een zekere toekomst. Hoe kan dat? Hypotheek.winkel blijft open en heeft op alle locaties de nodige gezondheidsmaatregelen genomen. We staan helemaal klaar om jouw vragen te beantwoorden, ook via videogesprek. 10 dingen die je moet weten als je voor het eerst gaat kijken. door Hans Van Den Bergh op 27 apr 2018. Hoofd koel houden en verrassingen vermijden: de ultieme checklist voor de eerste date met je droomhuis. Ultraspannend, natuurlijk, zon huizenjacht. Maar als je wat oververhit geraakt van enthousiasme, durf je al eens de belangrijke dingen uit het oog verliezen. Laat je niet van de wijs brengen en zorg ervoor dat geen enkel detail je ontgaat. Tien tips om het hoofd koel te houden en de deal van je leven te slaan.
Hoeveel geld moet u hebben om een huis te kopen? Spaargids.be.
De stelregel wordt meer en meer verlaten. Hoe hoger het inkomen, hoe minder relevant dat principe wordt. Wat meer telt, is wat de consument na de betaling van zijn of haar lening overhoudt om van te leven. Voor koppels geldt daar 1.200 euro per maand, voor alleenstaanden 1.000 euro per maand. Wat kandidaat-kredietnemers verdienen is dus ook van tel. TIP: Gluurt u graag eens bij de buren? Op spaargids.be verklappen gebruikers ook welke voorwaarden zij kregen voor hun lening. Wie met een bescheiden middelen een eigen woning wil kopen, kan ook eens informeren voor een sociaal krediet bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen of het Vlaams Woningfonds. Ook daar kan u voor 100% de waarde van de woning lenen. Uw inkomen moet dan wel binnen bepaalde grenzen liggen en uw woonproject mag ook niet al te groot zijn.
Huis verkopen 11 waardevolle tips Doe het zelf, doe het beter.
Allereerst moet je natuurlijk een goede klik met de persoon hebben en deze vertrouwen. Maar wees ook kritisch en vraag: Hoe ga je mijn woning verkopen en welke middelen ga je hiervoor inzetten. Wat doen ze nog meer behalve je huis op Immoweb plaatsen en een bord in je tuin zetten? Onze ervaring leert dat veel mensen erg ontevreden zijn over hun makelaar of een vervelende ervaring met een makelaar uit het verleden hebben gehad. Het huis staat al langere tijd te koop en de keren dat de makelaar iets van zich laat horen is op 1 of 2 vingers te tellen. Wat uit zon contact vaak voort komt is een voorstel tot prijsverlaging, soms de zoveelste. Is dat wat je wilt als verkoper? Als je het mij vraagt hoort een makelaar actief en betrokken te zijn. De makelaar hoort de vinger aan de pols te houden en proactief te zijn wanneer de verkoop stagneert. Waar zou het aan kunnen liggen en wat kunnen we er aan doen. Lees hier het verschil tussen makelaars en Instahome. Waarom kiezen om je huis zelf te verkopen. Je huis zelf online verkopen: Als het kan met andere producten, waarom niet met een huis?
Huis kopen? 5 tips van een hypotheekadviseur.
De woningmarkt anno 2019 geeft een grotere kater dan de gemiddelde borrel. Daarom vroegen wij hypothecair planner Léoni Kok van KOK Advies om de beste tips voor het kopen van een huis. Lees je mee? Geber86 Getty Images. Je zult het vast en zeker vaker gehoord hebben, maar om een huis te kunnen kopen zul je flink moeten sparen. Om een hypotheek te kunnen krijgen, heb je namelijk ook eigen geld nodig. En wanneer je een huis gaat kopen, dan kun je alleen de marktwaarde van dat huis lenen. Daarna ben je er nog niet, want het kan zijn dat je wilt overbieden, om zeker te weten dat het droomhuis van jou is. De hypotheek dekt dan dus alleen de marktwaarde. Verder komen er nog kosten van de notaris, taxatie, advies et cetera bij. En als dat huis er eenmaal is, heb je ook een buffer nodig: een nieuwe koelkast, nieuwe boiler of de verbouwing van je tuin zijn kosten die lang niet iedereen van tevoren meerekent.
8 gouden tips voor het kopen van een huis Steenwijk Vestingstad in Weerribben-wieden.
Tips om goedkoop je pakket te versturen. 4 momenten in je leven waarbij een notaris onmisbaar is. Waarom advocaten het beroepsgeheim zo serieus nemen. Financieel onafhankelijk: in 3 stappen naar een vervroegd pensioen. Administratie uitbesteden: goed idee voor ondernemers. 3 redenen waarom je NU het huis te koop moet zetten. 8 gouden tips voor het kopen van een huis.
10 beginnersfouten bij het kopen van een huis Netto.
Xavier Carbonez XC. 07 oktober 2009 Vandaag om 1644.: Wie in deze crisistijd een huis voor weinig geld wil kopen, volgt best deze basisregels op. netto Op termijn een eigen huis verwerven is eigen aan de Belg. Hoe kunt u vermijden dat de baksteen u zwaar valt? Niet weten hoever u kunt springen. Liefde maakt blind, ook als het gaat over het kopen van een huis. Bij een huizenjacht komt u al snel bij de vergelijking van keukengroottes, badkamertegels en tuinoriëntatie. Met duizenden euro's' tegelijk wordt er gegoocheld alsof de lening zichzelf zal terugbetalen. Pluis nauwkeurig uit wat u zich kunt veroorloven alvorens u verliefd wordt op een huis. Test het hier. De duurste huizen. Uw emoties laten zien. Als u uiteindelijk de woning van uw betaalbare dromen vindt, laat dat dan niet blijken in uw blik. Hoe graag u een huis ook ziet, laat dat nooit zien aan een verkoper. Krijg achteraf nog maar eens de bovenhand in een onderhandeling waarbij u eerder liet blijken het huis van uw leven te hebben gevonden.
Een woning kopen Vlaanderen.be.
Een sociale woning of grond kopen. kopen bij een sociale huisvestingsmaatschappij. kooprecht van de zittende huurder. Verkoopovereenkomst en notariële akte. Als koper en verkoper tot een akkoord komen, kunnen ze een verkoopovereenkomst afsluiten. De overeenkomst vormt het bewijs voor koper en verkoper dat het contract is gesloten en zal later als basis dienen voor de notariële akte. Als u over bepaalde zaken nog geen zekerheid hebt bv. het al dan niet verkrijgen van een lening, kies dan voor een verkoopovereenkomst met opschortende voorwaarden. U komt dan met de verkoper overeen dat u de verkoop van die voorwaarden laat afhangen. De overdracht van de woning gebeurt bij het verlijden van de authentieke akte. De notaris moet die akte registreren ten laatste 4 maanden na de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst. Neem voor meer informatie contact op met een notaris opent in nieuw venster. Verhuizen naar een nieuwe woning. Gaat u verhuizen in eigen land? Vergeet dan niet om uw adreswijziging tijdig te melden. Overheidsdiensten worden automatisch op de hoogte gebracht van uw verhuis, maar heel wat instanties en personen moet u zelf verwittigen.

Contacteer ons